torstai 6. joulukuuta 2012

Joulun odotusta

Jeeeeee, kohta on joulu! Miten voikaan saada joka vuosi niin mielettömän stressin yhdestä päivästä. Rakastan joulua,. Se on minulle henkilökohtaisesti tärkein juhlapäivä vuodessa. Saa olla perheen ja sukulaisten kanssa, syödä hyvää ruokaa PALJON ja antaa lahjoja ja totta kai myös saada lahjoja.

Nyt kun on omia lapsia on joulun odotus vielä ihanampaa entä silloin kun itse oli lapsi. Tänäkin jouluna meidän omat pikku kullanmurut tulevat saamaan ihan liikaa lahjoja. Jotenkin sitä ei vaan osaa lopettaa, kun kerran on aloittanutkin lahjojen oston. Aina löytyy kaupasta jotain vielä mitä haluaa lapsille ostaa.

Mieheni kanssa sovimme että tänä jouluna emme osta toisille kuin jotain ihan pientä (pienikin timantti riittää, heh heh, ei sentään), nyt on kuitenkin kaksi pientä lasta itsellä joille haluaa ostaa lahjoja, sekä muutama muukin lapsukainen jotka on meille tärkeitä ja joille haluamme lahjat antaa. Luulisi jotenkin että lahjojen osto lapsille on helppoa, mutta kuitenkin se on oikeasti vaikeaa. Ei haluaisi antaa mitään ihan turhanpäiväistä millä leikitään hetki ja sitten ne ei enää kiinnostakaan. Jotenkin olisi mukavampi varmasti itselle kuin myös lahjan saajalle se että lahja olisi oikeasti mieluinen, ja siitä olisi iloa pidempäänkin.

Toki on myös aikuisia kelle lahjat annamme, muutama hyvä ystävä sekä perhettä ja sukulaisia. Niille se lahjojen osto on vielä hankalampaa, kaikilla on jo kaikkea. Ei haluaisi mitään turhaa kenelekään antaa.

Otolle lahjojen osto on ollut tänä vuonna tosi helppoa kun tietää jo mitkä asiat hänellä kiinnostaa ja mitkä ei. Muutama leffa siis on jo ostettu, työkaluja ja joitain muita leluja, ja toki se minkä Otto ihan itse on pyytänyt Joulupukilta eli Moottorisaha.. Pensassahankin haluaisi mutta harmillista kun eihän sellaista lapsille ole.. Ehkä pappa tekisi sen puusta?

Miialla taas on tosi tosi tosi hankala mitään keksiä kun on vielä niin pieni mutta haluaisi myös hälle lahjoja ostaa. Toki vaatteet täytyy uusia taas kun koko menee pieneksi, ja seuraavan koon vaatteita ei jemmassa olekkaan. Leluja taas ei meinaa keksiä oikein mitään kun eihän hällä ole omaa huonettakaan mihin niitä pikkuhiljaa keräilisi. Joten lelut siis ovat melkoisen vähän tilaa vieviä kun ne säilytetään vielä olohuoneessa, ja siellä sitä tilaa ei erityisemmin ylimääräistä ole. Muutamia pieniä leluja siis tiedossa sekä vaatteita.

Tästä joulusta tulee taas hieman erilaisempi kuin edellisestä, vaikka periaatteessa kaikki menee samanlailla kuin ennenkin mutta meidän iso poika ymmärtää nyt paljon enempi asioita kuin ennen. Välillä tuntuu että mihin ihmeeseen se kaikki aika meni kun oli se oma pienen pieni poika, joka ei huomannut kaupassa lahjojen ostoa tai muutenkin sai salaa asioita tehtyä. Nyt ei ole pienintäkään mahdollisuutta kaupassa napata jotain mukaan kun Otto on mukana saati sitten puhua jouluhommista hänen lähettyvillä. Vielä pienempi mahdollisuus on mennä yksin kauppaan ilman että Otto tulee mukaan :) Ehkäpä Oton takia haluaa joulusta jotenkin vielä täydellisemmän kuin ennen!

Aaton suunnitelmat on onneksi jo aika hyvin tiedossa. Syödään ja joulupukkia odotellaan minun vanhempien luona, ja käymme myös lasten toisen papan luona. Ivalosta isopappakin tulee jouluksi Kemiin joten hänenkin kanssa saamme pitkästä aikaa joulua viettää.. Vieläkö jostain repisi pikkuisen aikaa että myös Kemin vanhanpapan tykönä kerettäisiin käydä niin olisi tosi hienoa! Illalla kun kotiin pääsemme niin alkaa se ihanin hetki, uusien lelujen testaus ja järjestely paikoilleen väsyneiden lasten kanssa. Hyvin sitä kuitenkin viime vuonnakin aikaa riitti vielä illalla hetki leikkiä. Joulupäivänä sitten lisää heti aamusta!

Rakastan joulua ja sen odotusta <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti